Plăcintă cu carne de manzat

Printeaza

Plăcintă cu carne de manzat din: carne de pasare, carne de manzat, slanina, sare, piper, sunca, slanina afumata.
Placinta cu carne de manzat

Ingrediente:

Aluatul

  • la alegere

Umplutura:

  • 450 g carne de pasăre
  • 300 g carne de mânzat (sau carne slabă de porc)
  • 200 g slănină proaspătă
  • sare
  • piper
  • câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină afumată

 

Mod de preparare:

Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de pasăre, curăţată de piele, împreună cu carnea de mânzat (porc) şi slănina proaspătă. Se potriveşte de sare, piper şi se amestecă bine.

Două treimi din amestec se întind pe prima foaie de aluat, pusă în tavă; deasupra se aşază felioare de carne de pasăre, de şuncă şi de slă­nină afumată, apoi se aşterne restul de amestec şi se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se coace, la foc potrivit, ca să se pătrundă bine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.