Placinta cu caise

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu caise, faina, unt, sare, apa, zahar, pesmet, oua, smantana, budinca de vanilie.

Ingrediente:Placinta cu caise

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 100 ml apă rece

Ingrediente umplutura:

  • 750 g caise
  • 100 g zahăr
  • pesmet sau alune măcinate

Ingrediente crema:

  • 2-3 ouă
  • 2-3 linguri zahăr
  • 150 ml smântână dulce sau 100 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie sau amidon

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Se amestecă făiia cu sarea, se adaugă un­tul bucăţele şi se freacă cu degetele până arată ca o masăfărâmicioasă. Se adaugă apa şi se amestecă cu o furculiţă. Apoi se frământă, dar nu prea mult, cât să rezulte un aluat omogea.

Se lasă la frigider cel puţin o oră. Caisele se taie în bucăţi egale. Se întinde aluatul cu sucitorul la o grosime de un deget şi se pune pe fundul unei tăvi de plăcintă, fărl a-1 trage. Marginile alua­tului se taie cu cuţitul şi se face din el o rolă care se lipeşte pe marginea fondului de alu­at uşor umezit, o ramă îngroşată, de jur- împrejur.

Fondul de aluat se înţeapă cu furculiţa din loc în loc. Se presară apoi cu pesmet sau alure măcinate. Deasupra se dispun bucăţile de caise, un strat gros un deget. Se amestecă ouăle, zahărul şi smântână.

Se îrgroaşă cu budincă de vani­lie (pregătită conform indicaţiilor de pe plic) sau cu amidon dizolvat în apă. Această cremă se toarnă peste caise. Se coace la foc moderat, până se rumeneşte marginea. După ce se scoate de la cuptor, se mai lasă să stea un timp, pentru a se intari.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.