Placinta cu branza si salata

Printeaza

Placinta cu branza si salata din: foi de placinta, spanac, salata, branza telemea, parmezan, oua, ceapa, marar, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, unt, smantana, iaurt gras.

Ingrediente:Placinta cu brânza si salata

  • un pachet foi de plăcintă
  • 500 g spanac
  • 3 salate verzi
  • 250 g brânză telemea
  • 50 g parmezan
  • 3 ouă
  • două cepe
  • mărar
  • un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • unt
  • smântână
  • iaurt gras

 

Mod de preparare:

Spanacul şi salata se curăţă, se spală, se fierb în apă cu sare, se pun într-o strecurătoare şi când s-au răcit se toacă mărunt. Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă cubuleţe şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă spanacul şi salata, mărarul spălat şi tocat, nucşoara, sarea şi piperul.

Se călesc zece minute, se lasă să se răcească, se amestecă împreună cu telemeaua sfărâmată, parmezanul ras şi ouăle. Foile de plăcintă se împart în două părţi egale ca număr, se ung cu unt topit şi se suprapun.

Se aşază pe două tocătoare de lemn şi pe o margine a foilor se pune umplutura. Se rulează cu grijă să nu iasă compoziţia de legume, li se dă formă de melc şi se aşază în două tăvi unse cu unt. Se stropesc deasupra cu unt topit, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit timp de 45-50 de minute.

Se serveşte fierbinte sau caldă, cu smântână sau iaurt gras.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.