Placinta cu branza
PrinteazaPlacinta cu branza
- 200 g făină
- 125 g margarina
- 150 g zahăr pudră
- 125 g smântână
- 1 gălbenuş
- 1 vârf de cuţit praf de copt
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 2 ouă g margarina
- 100 g stafide
- 2 linguri cu gris
- 50 g smântână
Preparare:
Pe o planşetă sau pe masa amestecă făina, margarina şi praful de copt. Adaugă gălbenuşul bătut cu zahărul, smântână. Din toate aceste ingrediente frământă un aluat. Lasă apoi să se odihnească.
Freacă spumă margarina împreună cu zahărul şi gălbenuşurile. Adaugă brânza de vaci, grisul, smântână, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Intinde din aluat 2 foi.
Aşază prima foaie într-o tavă unsă cu unt, apoi întinde umplutura pe întreaga suprafaţă şi acoperă totul cu ultima foaie. Aşază bine foaia pe margine ca să nu iasă umplutura.
Lasă placinta la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până capătă o culoare aurie.
Pofta buna!