Placinta cu branza, stafide si miere

Printeaza

Placinta cu branza, stafide si miere din: făină, margaina, smantana, oua, drojdie, zahar, branza dulce, stafide, zahar pudra, zahar vanilinat, coaja rasă de lămâie, miere.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_stafide_si_miere

  • 600 g făină
  • 250 g margarină
  • 150 g smântână
  • 4 gălbe­nuşuri
  • 1 plic drojdie uscată sau 1 pacheţel (40 g) drojdie
  • zahăr după gust

Pentru umplutură şi decor:

  • 750 g brânză dulce
  • 100 g stafide
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 4 albu­şuri
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri miere

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi margari­na moale, la temperatura camerei. între timp, pui drojdia amestecată cu lapte călduţ şi puţin zahăr, făina cernută şi smântână, apoi frămânţi bine. Laşi la dospit 1/4 oră.

Pentru umplutură, înmoi stafidele pentru 1/2 oră în apă caldă. Mixezi brânza dulce cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi coaja rasă de lămâie. încorporezi treptat făina, stafidele bine scurse şi albuşurile bătute spumă tare.

Impărţi aluatul în două bucăţi egale, pe care le întinzi pe planşeta presă­rată cu făină, sub forma unor dreptunghiuri cât  tava (30×40 cm).

In tava tapetată cu hârtie de copt, aşezi o foaie, întinzi umplutura cu brânză şi acoperi cu a doua foaie, înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Ungi plăcinta cu miere diluată cu puţină apă. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (160° C), pentru 45 de minute.

După ce s-a răcit, o tai în bucăţi şi o presari cu zahăr pudră.

Placinta cu branza, stafide si miere

Placinta_cu_branza_stafide_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.