Placinta cu branza si sunca

Printeaza

Placinta cu branza si sunca din: faina, unt, sare, branza de vaci, feta, oua, spanac, pesmet, sunca, fulgi de migdale.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_si_sunca

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 1 praf sare
  • 250 g brânză de vaci

Pentru umplutură:

  • 100 g brânză feta
  • 2 ouă
  • 200 g spanac
  • 2-3 linguri pesmet
  • 200 g şuncă felitată
  • 1 ou, pentru uns
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Treci brânza de vaci printr-o sită, apoi o amesteci cu untul moale, adaugi sarea şi făina în ploaie şi frămânţi până când obţii un aluat omogen pe care-1 dai la rece aproximativ 2-3 ore.

Scurgi bine spanacul decongelat, apoi îl tai mărunt şi îl încorporezi în brânza zdrobită cu o furculiţă, amesteci şi adaugi ouăle, unul câte unul.

Intinzi aluatul în foaie subţire, presari pesmetul, aşezi feliile de şuncă şi amestecul de brânză pe care-l nivelezi.

Rulezi aluatul, il pui într-o tavă tapetată, îl ungi cu oul bătut, îl înţepi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, presari fulgi de migdale şi îl dai la cuptorul încins până când se rumeneşte.

Placinta cu branza si sunca

Placinta_cu_branza_si_sunca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.