Placinta cu branza si oua

Printeaza

Placinta cu branza si oua din: faina, apa, drojdie, sare, ulei, telemea, oua, ceapa si seminte de susan.

Placinta cu branza si oua

 

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 125 ml apă
  • 10 g drojdie
  • puţină sare
  • o lingură ulei

Pentru umplutură:

  • 300 g telemea
  • 6 ouă
  • 2 legături ceapă

Pentru copt:

  • 2 linguri seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Se frământă făina cu drojdia, sarea, uleiul si apa. Apoi, se lasă să crească 2 ore, la temperatura camerei.

Intre timp, se fierb ouăle să fie tari, se curăţă şi se taie cuburi. Se amestecă uşor cu ceapa tăiată mai mare şi brânza fărâmiţată.

Aluatul se divide în două, se lucrează o bucată pe masa presărată cu făină şi se asază în tava de copt. Se pune umplutura şi se acoperă cu restul de aluat.

Se coace 40 de minute şi, cu 5 minute înainte de a fi gata, se presară seminţele de susan.

 

Placinta cu branza si oua

Placinta cu branza si oua

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.