Placinta cu branza şi ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu:aluat de placinta, branza de vaci, smantana, oua, stafide, zahar tos, zahar vanilat, ghimbir, lamaie, faina, unt, zahar pudra.

Ingrediente:

  • un pachet aluat de plăcintă
  • 400 g brânză de vaci
  • 250 ml smântână
  • 3 ouă
  • 100 g stafide
  • 100 g zahăr tos
  • două pliculeţe zahăr vanilirat
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • o lămâie
  • o lingură cu făină
  • 100 g unt
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Stafidele se pun la înmuiat în apă caldă, se scurg şi se pun într-un bol. Se adaugă brânza de vaci, smântână şi zahărul tos. Se presară zahărul vanilinat, ghimbirul ras, coaja rasă de lămâie, făina şi ouăle.

Se amestecă totul bine ca să se încorporeze toate ingredi­entele şi se lasă să stea cinci minute. Se ung foile cu unt topit, se împart în trei părţi egale ca număr, se suprapun câte trei-patru foi şi se aşază într-o tavă unsă cu unt.

Se toarnă deasupra com­poziţie, se aşaiă alt rând de foi şi restul de compoziţie. Se pune deasupra ultimul rând de fol, se înţeapă din loc în bc cu o furculiţă ca să nu crească foile la copt şi se ung cu unt.

Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit până se auresc foile şi, dacă introducem vârful unui cuţit în compoziţie, aces­ta iese curat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.