Plăcintă cu brânză si frisca

Printeaza

O reteta de placinta cu branza si frisca din: biscuiti cu migdale, fulgi de migdale, esenta de migdale, unt, crema de branza, zahar fin, faina, extract de vanilie, oua, smantana, gem de cirese, zahar pudra si frisca.

Ingrediente:Plăcintă cu brânză si frisca

  • 200 g de biscuiţi cu migdale
  • 100 g fulgi de migdale, prăjiţi
  • 1/2 linguriţă esenţă de migdale
  • 100 g de unt topit
  • 900 g cremă de brânză
  • 250 g de zahăr fin
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 3 ouă mari
  • 200ml de smântână
  • 150g gem de cireşe
  • zahăr pudră şi frişcă, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se tapetează cu hârtie de copt baza şi laturile unei forme cu latura de 23cm şi fundul detaşabil. Se fărâmiţează biscuiţii şi 75 g din fulgii de migdale – încearcă să le pui în două pungi pentru sandvişuri şi să le baţi cu făcăleţul.

Se combină cu esenţa de migdale şi cu untul topit, apoi se presează în baza formei pregătite şi se 10 minute. Se pune deoparte în timp ce se prepară umplutura.

Se freacă brânza cu un mixer într-un bol, până devine cremoasă. Se adaugă zahărul şi se amestecă din nou, ca să se omogenizeze. Se adaugă făina, apoi vanilia, ouăle, pe rând şi, în cele din urmă, smântână; se amestecă.

Se pun moviliţe de amestec în tavă, cu câte o lingură de gem printre ele. Se nivelează suprafaţa uşor. Se pune tava cu atenţie pe raftul din mijloc al cuptorului şi se coace 10 minute. Se presară cu migdalele rămase. Se scade focul la 110° C/gaz şi se mai coace 35 de minute.

Se stinge focul, se ţine uşa închisă la cuptor şi se lasă plăcinta să se răcească aproximativ o oră. Se întredeschide uşa cuptorului şi se lasă aşa încă o oră. Se răceşte a treia oră la temperatura camerei, apoi se acoperă şi se lasă la frigider peste noapte.

Se scoate din tavă cu atenţie. Se presară cu zahăr pudră şi se serveşte cu frişcă.

Plăcintă cu brânză si frisca

Plăcintă cu brânză si frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.