Plăcintă cu branză si caise

Printeaza

Plăcintă cu branză si caise

Ingrediente:Plăcintă cu branză si caise

  • 300 g făină
  • 1/2 cubuleţ de drojdie
  • 525 ml lapte
  • 220 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • sare
  • 220 g unt
  • 5ouă
  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 100 ml suc de portocală
  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 3 cutii caise (a 425 ml)
  • 15 g amidon

Preparare:

Frământaţi făina, drojdia, 125 ml lapte călduţ, 50 g zahăr, coaja de portocală, 1 vârf de sare, 100 g unt moale şi 1 ou. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l circa 40 de minute să crească. Intre timp, fierbeţi 400 ml lapte. Amestecaţi budinca, 50 g zahăr şi sucul de portocală, apoi tumaţi-le în laptele care fierbe şi daţi-le în fiert. Turnaţi totul într-un castron şi lăsaţi să se răcească circa15 minute.

Apoi încorporaţi brânza de vaci. Scurgeţi caisele. Separaţi restul ouălelor. Bateţi 120 g unt moale cu 60 g de zahăr circa 5 minute până obţineţi un amestec cremos. Incorporaţi cele 4 gălbenuşuri unul câte unul. Adăugaţi amidonul. Bateţi spuma de ou cu un vârf de sare, turnaţi 60 g de zahăr în ploaie şi bateţi în continuare încă 2 minute.

Incorporaţi totul în amestecul cu gălbenuşuri. Incingeţi cuptorul la 190°C. Frământaţi aluatul. Intindeţi-l într-o tavă adâncă, unsă cu grăsime, întindeţi mai întâi amestecul cu brânză de vaci, apoi crema de ouă. Aşezaţi caisele cu partea secţionată în jos. Coaceţi prăjitura circa 40 de minute pe nivelul cel mai de jos. La final, presăraţi-o cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu mai gasesc caise la ora asta, dar o sa fac reteta asta de placinta cu mere ionatan (sunt mai dulci).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.