Placinta cu branza dulce si marar

Printeaza

Placinta cu branza dulce si marar din: lapte, apă minerală, ulei, faina alba, făină integrală, zahar, sare, drojdie uscata, branza dulce, marar, ou, piper, susan.

Placinta_cu_branza_dulce_si_marar

Ingrediente:

  • 100 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 100 ml ulei
  • 300 g făină albă
  • 300 g făină integrală
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 plic (3,5 g) drojdie uscată

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză dulce
  • 1 ou
  • câteva fire mărar
  • sare, piper

Pentru uns:

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriţă susan

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat pe care-1 laşi să dospească, până îşi dublea­ză volumul.

Tapetezi cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 28 cm.

Impărţi aluatul în două şi întinzi foi rotunde, nu foar­te groase, una cât forma, iar alta puţin mai mare.

Aşezi prima foaie în tavă şi presezi uşor marginile. O ungi cu gălbenuş bătut cu lapte.

Mixezi brânza cu oul, sare după gust şi mărarul fin tocat. întinzi uniform compoziţia în formă

. Aşezi dea­supra cealaltă foaie şi introduci marginea uşor sub umplutură, ca să nu se desfacă la copt.

Crestezi profund plăcinta, din centru către margini, pe rază, fără să ajungi până la margine.

Impărţi plăcinta întâi în patru, apoi în opt şi răsuceşti pe rând flecare triunghi, după care le pre­sezi la mijloc, unindu-le.

Ungi plăcinta cu gălbenuş bătut cu lapte, presari susan în mijloc şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, circa 50 de minute, la foc mediu.

Placinta cu branza dulce si marar

Placinta_cu_branza_dulce_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.