Placinta cu branza de vaci si stafide

Printeaza

Placinta cu branza de vaci si stafide din: fidea, sare, oua, zahar, zahar vanilat, smantna, branza de vaci, stafide, coaja de lamaie, amidon, ulei, pesmet, foi de placinta si zahar pudra.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_de_vaci_si_stafide

  • 150 g fidea
  • sare
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g smantana
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g stafide
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura amidon
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 4 foi de placinta
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Fideaua se aşază în apă clo­cotită cu sare şi se fierbe con­form indicaţiilor de pe amba­laj. Se trece prin apă rece şi se scurge. Se separă ouăle. Se bate al­buşul cu 2 linguri de zahăr. Se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr şi zahăr vanilinat.

Se în­globează smântână, brânza de vaci, stafidele, coaja de lămâ­ie şi amidonul, apoi pastele şi albuşul.

Se încinge cuptorul la 190°C. Se unge cu ulei o formă ter- morezistentă (20 x 30 cm) şi se pudrează cu pesmet. Se asază înăuntru două foi de plăcintă, apoi se repartizează compoziţia de brânză şi se acoperă cu alte două foi de plăcintă. Se unge cu restul de ulei.

Plăcinta se coace la cuptor cca. 45 min. Se stinge focul şi plăcinta se lasă în cuptorul stins să se odihnească timp de cca. 10 min., apoi se scoate din cuptor şi se lasă să se ră­corească.

Se taie plăcinta bucăţi, care se scot una câte una din for­mă cu ajutorul unei palete. Plăcintele se aşază pe farfurii şi se pudrează cu zahăr. Se servesc călduţe.

Placinta cu branza de vaci si stafide

Placinta_cu_branza_de_vaci_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.