Placinta cu branza de vaci si leurda

Printeaza

Placinta cu branza de vaci si leurda din: foi de placinta, branza de vaci, telemea de bivolita, patrunjel leurda, oua, ceapa verde, lapte, unt, ulei.

Ingrediente:Placinta cu branza de vaci si leurda

  • 1 pachet foi de plăcintă subţiri
  • 500g brânză de vaci uşor sărată
  • 250g telemea de bivoliţă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • legături de leurdă
  • ouă
  • cepe verzi tocate mărunt (doar partea albă)
  • 200ml de lapte
  • 100g de unt
  • 5 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se sfărâmă brânza într-un bol încăpător şi se adaugă ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat, leurda tăiată subţire şi două ouă. Se omogenizează amestecul.

Se decongelează foile de plăcintă. Se topeşte untul în uleiul de măsline şi se unge fiecare foaie. Pe câte două foi de plăcintă suprapuse se pune umplutura pe marginea mai mare (intră în jur de cinci linguri).

Se rulează bine şi, pe măsură ce rulezi, mai ungi foaia cu unt topit în ulei. Se fac rulouri până când use umple tava de copt.

Rulourile de plăcintă se aşază în tavă (am folosit una rotundă cu fund detaşabil) în formă de spirală.
Se bat două ouă împreună cu laptele şi se toarnă totul deasupra plăcintei. Se introduce în cuptorul deja încins şi se ţine circa 30-40 de minute la 180° C.

 

Placinta cu branza de vaci si leurda

Placinta cu branza de vaci si leurda

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/placinta-cu-branza-de-vaci-si-leurda html

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.