Placinta cu branza de vaci si lamaie

Printeaza

Placinta cu branza de vaci si lamaie din: lapte, ulei, oua, zahar, faina, praf de copt, branza de vaci, stafide, coaja de lamaie, unt, smantana.

Ingrediente:Placinta cu branza de vaci si lamaie

Pentru aluat:

  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 cană făină

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 1 kg brânză de vaci (sau urdă)
  • 4 linguri zahăr
  • stafide
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru stratul de deasupra:

  • 4 ouă
  • 200 ml smântână lichidă
  • 1 lingură zahăr
  • unt, pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci laptele cu praful de copt şi îl laşi deoparte. Freci ouăle cu zahărul până când se face o cremă spumoasă, adaugi laptele, uleiul şi făina.

Ungi cu unt şi dai cu făină o tavă cu pereţi mai înalţi şi torni compoziţia. Nivelezi şi dai la cuptor circa 10 minute, până se întăreşte un pic.

Pentru umplutură, freci brânza de vaci cu ouăle şi cu celelalte ingrediente. Scoţi tava, aşezi umplutura şi o nivelezi. Dai la cuptor 30 de minute.

Baţi ouăle cu smântână şi zahărul până când acesta se topeşte. Torni peste plăcintă şi mai dai la cuptor 15 minute până se rumeneşte. O laşi să se răcească în tavă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.