Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc

Printeaza

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc  din: aluat, faina, ou, unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de curcan, branza brie si sos de merisoare.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_carne_de_curcan_si_carne_de_porc

  • 1 kg aluat de foitaj (2 pachete)
  • faina, pentru tapetat
  • 1 ou, batut

pentru umplutura:

  • 2 linguri de unt
  • 1 fir de praz, feliat subtire
  • 100 g de jambon, tocat
  • carnea din 4 carnati proaspeti de porc
  • 5 frunze de salvie, tocate
  • 85 g pesmet
  • 2 piepti de curcan
  • 200 g branza brie, feliata
  • 405 linguri sos de merisoare

 

Mod de preparare:

Fasonează piepţii de curcan astfel încât să aibă forma unui muşchi de vită (o bucată lungă şi cilindrică de carne). Când ai obţinut forma corectă, crestează piepţii astfel încât să poţi pune înăuntru brânza Brie şi sosul de merisoare. Ai grijă să nu tai până la capăt. Imparte cantitatea de brânză şi de sos între cei doi piepţi de curcan şi dă-i la rece până pregăteşti umplutura.

Pentru umplutură, încinge untul într-o tigaie şi sotează prazul 5 minute. între timp, toacă mărunt carnea de curcan rămasă după fasonare şi adaug-o peste praz împreună cu jambonul. Sotează încă 5 minute, apoi ia tigaia de pe foc şi lasă totul să se răcească puţin. Adaugă peste ingredientele sotate carnea de cârnaţi, salvia şi pesmetul, apoi asezonează.

Intinde primul aluat de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină, până obţii grosimea unei monede. Ghidează-te astfel încât aluatul să fie cu câte 5 cm mai mare decât lăţimea şi lungimea curcanului (piepţii de curcan trebuie aşezaţi unul în prelungirea celuilalt). Transferă aluatul într-o tavă şi aşază peste el piepţii de curcan şi peste ei umplutura. Intinde şi al doilea aluat, unge cu ou marginile aluatului pe care ai aşezat deja carnea şi acoperă totul cu cel de-al doilea aluat. Taie excesul de aluat şi sigilează plăcintele.

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Unge plăcinta cu ou bătut şi crestează careuri folosind un cuţit ascuţit. Ai grijă să nu străpungi aluatul. Dă plăcinta la cuptor timp de 30 de minute, apoi acoper-o cu folie de aluminiu şi mai las-o 30-45 de minute.

După ce a trecut 1 oră, scoate plăcinta din cuptor şi verifică dacă mijlocul este gata. Infige în centru un băţ de sau o frigăruie de metal si ţine-o 5 secunde. După ce o scoţi, atinge-o. Dacă frigăruia este fierbinte, plăcinta este gata. Las-o să se odihnească 15 minute apoi feliaz-o şi serveşte-o.

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc

Placinta_cu_branza_carne_de_curcan_si_carne_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Baaaa, placinta asta arata fenonemal

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.