Placinta cu branza (varianta)

Printeaza

 Placinta cu branza 

Ingrediente:Placinta cu branza (varianta)

  • 300 g brânză de vacă
  • 30 g unt proaspăt
  • 1/2 lingură făină
  • 2 ouă
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • sare
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

 

Se face un aluat de plăcintă. Se întinde foaia foarte subţire şi, după ce s-a uscat puţin, se taie în bucăţi de mărimea tăvii în care se va aşeza plăcinta.

Se face o umplutură din brânză de vacă şi anume: se freacă într-un castron brânza cu untul, se adaugă ouăle, amestecând mereu şi la urmă laptele şi făina.

Se potriveşte de sare. Se unge tava cu unt, se pun 4 -5 foi de plăcintă, unse între ele cu unt, apoi se mai aşază câteva foi de plăcintă unse între ele cu unt.

Se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Când s-a copt, se taie pătrate şi se aşează pe o farfurie. Se serveşte caldă cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.