Plăcintă cu bacon si pătrunjel

Printeaza

Plăcintă cu bacon si pătrunjel din: faina, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, patrunjel verde, smantana, oua, piper.

Ingrediente:Plăcintă cu bacon si pătrunjel

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 25 g drojdie
  • zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • sare

pentru umplutura:

  • 4-5 legaturi de patrunjel verde
  • 100 g sare
  • 300 ml smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron mai mare, iar în centru faci o adân­citură în care pui drojdia sfărâ­micioasă, puţin zahăr şi lapte călduţ. Amesteci şi laşi la dospit timp de 15 minute. Adaugi apoi restul de lapte călduţ, un praf de sare şi frămânţi un aluat omogen.

Acoperi şi laşi la crescut până îşi dublează volumul. Speli pătrunje­lul şi îl toci mărunt. Tai baconul în cuburi mici. Amesteci bine smân­tână cu ouăle şi condimentezi cu sare şi piper. Ungi o tavă cu unt. Frămânţi bine aluatul, apoi îl întinzi în tavă astfel încât să îi căptuşeşti fundul, dar să îi rămână o mar­gine mică.

Amesteci baconul cu pătrunjelul şi presari amestecul peste aluat. Deasupra întinzi cre­ma de ouă. Introduci tava la cup­tor la 200 de grade Celsius, pentru circa 25 de minute. Serveşti plăcinta caldă sau rece.

Plăcintă cu bacon si pătrunjel

Plăcintă cu bacon si pătrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.