Plăcintă cu bacon si pătrunjel
PrinteazaPlăcintă cu bacon si pătrunjel din: faina, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, patrunjel verde, smantana, oua, piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 300 g faina
- 25 g drojdie
- zahar
- 100 ml lapte caldut
- sare
pentru umplutura:
- 4-5 legaturi de patrunjel verde
- 100 g sare
- 300 ml smantana
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron mai mare, iar în centru faci o adâncitură în care pui drojdia sfărâmicioasă, puţin zahăr şi lapte călduţ. Amesteci şi laşi la dospit timp de 15 minute. Adaugi apoi restul de lapte călduţ, un praf de sare şi frămânţi un aluat omogen.
Acoperi şi laşi la crescut până îşi dublează volumul. Speli pătrunjelul şi îl toci mărunt. Tai baconul în cuburi mici. Amesteci bine smântână cu ouăle şi condimentezi cu sare şi piper. Ungi o tavă cu unt. Frămânţi bine aluatul, apoi îl întinzi în tavă astfel încât să îi căptuşeşti fundul, dar să îi rămână o margine mică.
Amesteci baconul cu pătrunjelul şi presari amestecul peste aluat. Deasupra întinzi crema de ouă. Introduci tava la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru circa 25 de minute. Serveşti plăcinta caldă sau rece.
Plăcintă cu bacon si pătrunjel
Pofta buna!