Placinta cu ardei copti si bacon afumat

Printeaza

Placinta cu ardei copti si bacon afumat din: aluat de foitaj, faina, ou, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, bacon afumat, ceapa, nucsoara, ardei copti, patrunjel si oua.

Ingrediente:Placinta_cu_ardei_copti_si_bacon_afumat

  • 1,25 kg aluat de foitaj
  • putina faina, pentru presarat pe suprafata de lucru
  • 1 ou, batut
  • 1 lingura seminte de susan

pentru umplutura:

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 12 felii groase de bacon afumat, taiate in cubulete
  • 4 cepe
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 2 bocane a 300 g de ardei copti, in saramura
  • 1 legatura mare de patrunjel, tocata fin
  • 10 oua mari

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara umplutura, incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta. Adauga baconul, da focul mic si prajeste-l incet pentru a topi o parte din grasime, apoi da din nou focul mai mare pentru a-l rumeni putin.  Folosind o spumieră, scoate-l pe o farfurie. Adaugă în tigaie cepele şi măcişul şi căleşte-le uşor în grăsimea lăsată de bacon, până se înmoaie, apoi pune tigaia deoparte, să se răcească.

Tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi cu dimensiunile de 20x30cm, apoi adaugă 3 fâşii de aluat, lungi şi groase, de-a latul tăvii – trebuie să fie suficient de lungi pentru a depăşi marginile şi a te ajuta astfel să ridici plăcinta la final.

Pe o suprafaţă pe care ai presărat anterior făină, întinde 750 g de aluat până capătă dimensiuni suficiente pentru a acoperi în întregime fundul şi marginile tăvii. Aşază-l în tavă. Incinge cuptorul la 2o0°C. Imprăştie cepele pe baza de aluat pentru plăcintă. Deschide fiecare ardei ca pe o carte, îndepărtează seminţele, dacă există, apoi întinde-i peste cepe. Presară baconul, urmat de pătrunjel. Sparge deasupra ouăle, la distanţă egală unul de celălalt, şi asezonează.

Intinde restul de aluat ca strat superior, înţeapă-l în câteva locuri şi apasă marginile pentru a sigila plăcinta. Cu ajutorul unei pensule, unge-o cu oul bătut. Presară seminţele de susan. Dă tava la cuptor 30-40 de minute, până când plăcinta devine crocantă şi aurie. Las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi serveste.

Placinta cu ardei copti si bacon afumat

Placinta_cu_ardei_copti_si_bacon_afumat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.