Placinta cu amestec de carne

Printeaza

Placinta cu amestec de carne din: foitaj, amestec de carne tocata, ceapa, vin, smantana, ulei, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_amestec_de_carne

  • 350 g aluat foitaj
  • 500 g amestec carne tocata
  • 2 cepe
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 2 linguri cu smantana grasa
  • 2 linguri cu ulei
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă foarte mărunt ceapa şi pune-o la călit în două linguri cu ulei şi un praf de sare. Adaugă carnea tocată când s-a înmuiat ceapa. Lasă zece minute, amestecând des, apoi pune sare, piper ceva mai mult şi cimbru.

Amestecă din nou, adaugă puţină supă de carne sau apă călduţă (1-2 ceşti) şi ţine pe foc până ce scade. După ce se răcoreşte, adaugă smântână şi amestecă. Intinde foaia de aluat până ce se subţiază la jumătate. împarte în două.

Pune o parte în tava tapetată cu hârtie de copt, întinde umplutura, apăsând bine ca să nu rămână bule de aer, apoi întinde a doua parte. Taie în pătrate, unge cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 20-30 de minute.

Placinta cu amestec de carne

Placinta_cu_amestec_de_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.