Placinta cu aluat de cartofi si stevie

Printeaza

Placinta cu aluat de cartofi si stevie din: faina, lapte, cartofi, drojdie, usturoi, ulei, stevie, oua, cascaval, nuci.
Placinta cu aluat de cartofi si stevie

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 250 ml lapte călduţ
  • 2-3 cartofi
  • 1 cubuleţ drojdie
  • 3 căţei de usturoi
  • 6 linguri ulei
  • 7-8 legături de ştevie
  • 2 ouă
  • 50 g caşcaval
  • 2 linguri nuci pisate

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ, adaugi un praf de sare, făină şi laptele rămas. Fră­mânţi bine aluatul care rezultă din drojdie şi cartofi şi îl laşi să crească pentru o oră. Fierbi ştevia în apă clo­cotită cu sare, o scurgi când este gata şi o căleşti în 3 linguri cu usturoiul pisat.

O dai deoparte şi după ce s-a mai răcorit adaugi ouăle bătute şi caşcavalul ras. Frămânţi puţin aluatul şi-l împărţi în 4.Intinzi pe fiecare într-o foaie rotundă, pui un sfert din umplutură, presari nuci măcinate şi aşezi foaia parte peste parte.

Presezi marginile ca să se lipească şi ungi plăcinta cu ulei. Le aşezi pe toate într-o tavă unsă cu grăsime, le laşi să mai crească 20 de minute, apoi le dai la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.