Placinta cu afine si mure

Printeaza

Placinta cu afine si mure din: unt, făină, oua, sare, apă,  fructe de pădure, zahăr .

Placinta_cu_afine_si_mure

Ingrediente pentru aluat: 

  • 125 g unt
  • 250 g făină
  • un gălbenuş
  • un praf sare
  • apă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 450 g fructe de pădure
  • o lingură făină
  • 150 g zahăr
  • un gălbenuş

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc, se adaugă untul si se presară sarea. Se amestecă cu vârful degetelor. Se adaugă gălbenuşul.

Se amestecă turnând apă, puţin câte puţin, pentru ca aluatul să se lege. în momentul în care aluatul se adună si se transformă într-o bilă omogenă, se dă la rece pentru 30 de minute.

Intre timp, jumătate din cantitatea de fructe cu zahărul şi făina se pun pe foc mic, se amestecă si se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se retrage vasul de pe foc şi se adaugă restul fructelor.

Se pută fructele într-o tavă de cuptor non adezivă, se acoperă cu aluatul Care se lipeşte bine de marginile vasului, se fac câteva găuri, se unge cu gălbenuş şi se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Placinta cu afine si mure

Placinta_cu_afine_si_mure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.