Placinta cu crema si bezea

Printeaza

Placinta cu crema si bezea din: unt, zahar, faina, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, margarina, galbenusuri, amidon, zahar pudra.

Ingrediente:Placinta_cu_crema_si_bezea

pentru blat:

  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 75 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri margarina pentru tava

pentru crema si bezea:

  • 400 ml lapte
  • 0 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g amidon
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Freci untul, în prealabil înmuiat la temperatura camerei, cu zahărul. Adaugi gălbenuşul, apoi, alternativ, laptele, făina, praful de copt şi zeama de lămâie. Omogenizezi aluatul şi îl păstrezi în frigider.

Prepari crema astfel: fierbi la bain-marie 200 ml lapte cu zahărul. Dizolvi amidonul şi gălbenuşurile cu laptele rece rămas şi torni amestecul în oala cu lapte îndulcit. Fierbi crema până se îngroaşă, apoi stingi focul şi adaugi coaja rasă şi zeama celor două lămâi.

Aprinzi focul la cuptor, întinzi aluatul într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×30 cm unsă cu margarină, ridicându-l pe margini. Il înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi îl coci timp de 30 de minute, la foc mijlociu.

Intre timp, prepari bezeaua. Baţi albuşurile spumă, până când se ţin de tel. încorporezi treptat zahărul, bătând în continuare. Scoţi blatul din cuptor, întinzi repede crema, iar deasupra pui bezeaua. Reduci intensitatea focului la mic şi laşi prăjitura la cuptor, cu uşa întredeschisă, pentru 15-20 de minute, până când bezeaua devine aurie.

Placinta cu crema si bezea

Placinta_cu_crema_si_bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.