Plăcintă cu ciuperci şi vinete

Printeaza

O reteta de placinta cu ciuperci si vinete din: faina, unt cu usturoi, vanata, ciuperci, frunze de busuioc, sos de rosii si mozzarella.

Ingrediente:Plăcintă cu ciuperci şi vinete

  • 250 g amestec de faina pentru paine
  • 3 linguri de unt cu usturoi
  • 1 vanata mare, taiata in rondele subtiri
  • 200 g ciuperci champignon sau shiitake, taiate felii
  • 1 legatura mica de frunze de busuioc, rupte in bucati
  • 140 g sos de rosii pentru paste, gata preparat
  • 2 bile de mozzarella a cate 125 g uscate cu un servet de bucatarie si taiate felii

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul conform instrucţiunilor de pe pachet; păscând câteva linguri de făină pentru presărat. Se încing două linguriţe de unt cu usturoi într-o tigaie întinsă, apoi se călesc rondelele de vânătă, în tranşe, 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot din tigaie şi se condimentează cu sare si piper, apoi se pun deoparte.

Se mai adauga un pic de unt si se prajesc ciupercile pana se inmoaie, apoi se iau de pe foc si se pun deoparte. Se unge cu un strat subţire de unt o formă de tartă rotundă, cu diametrul de 18 cm şi cu adâncimea de aproximativ 4cm.

Se presară cu făină suprafaţa de lucru şi se întind două treimi din aluat, astfel încât să treacă peste marginile formei de tartă.

Se tapetează forma şi se îndeasă aluatul la colţuri. Se lasă aluatul să atârne peste marginile formei. Se pun ingredientele în straturi, începând cu jumătate din rondelele de vânătă, busuioc, sosul pentru paste, mozzarella şi ciupercile.

Se procedează la fel cu ingredientele rămase, apăsându-le bine. Se întinde aluatul rămas şi se modelează un capac, care se pune deasupra legumelor. Se ciupesc marginile aluatului, formând o margine mai groasă.

Se înfăşoară bine în folie alimentară şi se congelează. Se decongelează la temperatura camerei cam 8 ore.

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se coace plăcinta 30 de minute. Se scoate din formă şi se pune pe o tavă. Se unge cu unt cu usturoi, apoi se mai coace 20 de minute. Se unge din nou cu unt înainte de a se servi.

Plăcintă cu ciuperci şi vinete

Plăcintă cu ciuperci şi vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.