Placinta cu cirese

Printeaza

O reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza, apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus.

Ingrediente:Placinta cu cirese

  • 280 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 25 g unt rece taiat bucati
  • 125 g crema de branza proaspata
  • 3-4 linguri apa foarte rece
  • 2 conserve (aproximativ 400 g fiecare) cirese in sirop scurse
  • 2 linguri amidon
  • 1/4 lingurita esenta de migdale
  • 1 albus mic batut cu 1 lingurita de apa

 

Mod de preparare:

Se pune făina cu 2 linguri de zahăr într-un robot de bucătărie şi se mixează. Se adaugă untul şi se mixează până când compoziţia devine sfărâmicioasă. Se adaugă crema de brânză proaspătă, se mixează şi apoi, cu robotul în funcţiune, se adaugă apa, câte 1 linguriţă, mixând până când aluatul este omogen. Se fac 2 cercuri de 20 cm, se învelesc în folie de plastic şi se dau la rece 30 de minute.

Intre timp, într-un castron mai mare se amestecă cireşele, amidonul şi esenţa de migdale. Se lasă deoparte. Se unge o tavă rotundă pentru prăjituri cu 1 linguriţă de ulei de măsline. Se întinde cu făcăleţul unul din cele două cercuri de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină, până atinge 38 de cm în diametru. Se rulează cu grijă forma pe făcăleţ şi se întinde în tavă. Se îndreaptă marginile, lăsând cam 2,5 cm să atârne în afară. Se unge aluatul 2 linguriţe de albuş, apoi se întinde umplutura cu cireşe.

Se încălzeşte cuptorul la 220°C (poziţia 7). Se întinde celălalt disc de aluat într-un cerc cu diametru de 30 de cm. Se taie cu un cuţit special sau cu o rotiţă zimţată fâşii de 2 cm lăţime. Se aşază fâşiile peste umplutură în formă de zăbrele. Se ajustează capetele şi se lasă o margine de 2,5 cm să atârne peste tavă. Se face o margine înaltă de 2,5 cm îndoind aluatul şi se modelează.

Se unge plăcinta pe deasupra cu restul de albuş de ou şi se presară cele 2 linguriţe de zahăr rămase. Se aşază tava cu plăcinta peste o tavă tapetată cu folie de aluminiu, în care să se scurgă eventual zeama. Se coace 10 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180°C (poziţia 4). Se mai coace 35-40 de minute sau până când aluatul este arămiu iar umplutura a lăsat zeamă şi clocoteşte în centru.

Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.