Placinta ciobanului cu miel

Printeaza

Placinta ciobanului cu miel din: carne tocata de miel, bulion, lapte, morcov, ceapa, cartofi, unt, branza de burduf, cimbru, sare, piper, pesmet, oua.

Ingrediente:Placinta ciobanului cu miel

  • 700 g carne de miel tocată (sau amestec)
  • 500 ml bulion de roşii
  • 50 ml lapte
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 5 cartofi
  • 1 cub unt
  • 3 linguri ulei
  • brânză burduf
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri pesmet şi 3 ouă (opţional, pentru umplutură)

 

Mod de preparare:

Incingi ulei, în care adaugi ceapa tăiată mărunt şi morcovul tăiat rondele subţiri. Laşi să se călească, pui carnea tăiată cuburi şi prăjeşti timp de 10 minute, la foc mic.

O laşi apoi să se răcească şi dai carnea prin maşina de tocat, după care pui din nou carnea pe foc şi adaugi bulionul, sare, piper şi cimbru. Dacă e prea moale compoziţia, poţi adăuga 3 ouă şi 3 linguri de pesmet.

Căleşti timp de 15 minute (la foc mic). Fierbi cartofii în apă cu sare, ca pentru piure, apoi adaugi laptele şi untul. Ungi o tavă cu puţin ulei, pui carnea peste ea, apoi piureul, iar peste acesta presari brânză de burduf.

Dai la cuptor pentru 20 de minute, să capete o culoa­re aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.