Placinta ciobanului cu miel
PrinteazaPlacinta ciobanului cu miel din: carne tocata de miel, bulion, lapte, morcov, ceapa, cartofi, unt, branza de burduf, cimbru, sare, piper, pesmet, oua.
- 700 g carne de miel tocată (sau amestec)
- 500 ml bulion de roşii
- 50 ml lapte
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 5 cartofi
- 1 cub unt
- 3 linguri ulei
- brânză burduf
- cimbru uscat
- sare
- piper
- 3 linguri pesmet şi 3 ouă (opţional, pentru umplutură)
Mod de preparare:
Incingi ulei, în care adaugi ceapa tăiată mărunt şi morcovul tăiat rondele subţiri. Laşi să se călească, pui carnea tăiată cuburi şi prăjeşti timp de 10 minute, la foc mic.
O laşi apoi să se răcească şi dai carnea prin maşina de tocat, după care pui din nou carnea pe foc şi adaugi bulionul, sare, piper şi cimbru. Dacă e prea moale compoziţia, poţi adăuga 3 ouă şi 3 linguri de pesmet.
Căleşti timp de 15 minute (la foc mic). Fierbi cartofii în apă cu sare, ca pentru piure, apoi adaugi laptele şi untul. Ungi o tavă cu puţin ulei, pui carnea peste ea, apoi piureul, iar peste acesta presari brânză de burduf.
Dai la cuptor pentru 20 de minute, să capete o culoare aurie.
Pofta buna!