Placinta cu cartofi, branza si carne tocata

Printeaza

Placinta cu cartofi, branza si carne tocata din:carne tocată amestec vită cu porc, pulpă de roşii din conservă, morcov, ceapă albă, cartofi, unt, ulei, brânză de burduf, boia de ardei dulce, sare, piper, rozmarin, cimbru.

 

Ingrediente:

  • 700 g carne tocată amestec vită cu porc
  • 300 ml pulpă de roşii din conservă
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă albă
  • 10 cartofi mari
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei
  • 100 g brânză de burduf
  • cimbru uscat
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tăiată mă­runt cu morcovul ras în uleiul bine încins până se înmoaie bine.

Adaugi car­nea tocată şi continui călirea până scade bine zea­ma şi carnea îşi schimbă culoarea.

Adaugi pulpa de roşii, cimbru, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, circa 40 de minute.

Intre timp, cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare.

Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure sau furculiţa, ames­teci cu unt şi puţină zeamă în care au fiert şi prepari un piure potrivit de tare.

Aşezi într-un vas termorezistent un strat de piure, apoi umplutura de carne, alt strat de cartofi, presari brânză de burduf sfărâmată şi boia de ardei.

Introduci vasul în cuptorul bine înciris pentru circa 20 de minute, până se topeşte brânza şi se rumeneşte uşor.

O serveşti caldă, ornată cu frunze de rozmarin.

Placinta cu cartofi, branza si carne tocata

Placinta_cu_cartofi_branza_si_carne_tocata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.