Plăcintă cu carne

Printeaza

O reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus.

Ingrediente:Plăcintă cu carne

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un praf sare
  • 2 linguri otet
  • 125 ml iaurt

pentru umplutura:

  • 500 g carne de vita
  • 2 legaturi ceapa verde
  • o cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pasta de masline
  • ulei de masline
  • o lingura pesmet
  • cimbru
  • 4 oua
  • galbenus pentru uns

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se adaugă ouăle, oţetul, sarea, untul moale şi iaurtul. Se încorporează şi se frământă câteva mi­nute. Se obţine un aluat foarte bine legat. Secretul este ca acesta să fie frământat de câteva ori şi băgat la rece.

Separat, se toacă ceapa, se căleşte, se adaugă pasta de măsline şi carnea. Se pune vinul şi se fierb la foc potrivit. La sfârşit, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc.Se întinde aluatul, se împarte pe jumă­tate.

Prima foaie se aşază în tavă, se pune compoziţia de carne, se presară pesmet şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se unge cu ou şi se crestează. Se coace până se rumeneşte frumos.

Plăcintă cu carne

Plăcintă cu carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.