Plăcintă cu brânză

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu branza din: aluat, feta, branza kefalotiri, lapte, unt, oua, patrunjel si piper. Kefalotiri este o brânză tipic grecească, fiind produsă din lapte crud de capră şi de oaie. Se consumă doar maturată şi, datorită consistenţei sale, se poate rade uşor.

Ingrediente:Plăcintă cu brânză

  • 50 g aluat foitaj
  • 500 g feta
  • 250 g brânză kefalotiri (sau alt caşcaval tare, gen parmezan)
  • 220 ml lapte
  • 200 g unt
  • 5 ouă
  • pătrunjel
  • piper

 

Mod de preparare:

Unge cu unt o tavă dreptunghiulară şi întinde în ea ceva mai mult de jumătate din cantitatea de aluat. Unge-i suprafaţa cu unt.

Prepară o compoziţie din cele două tipuri de brânză rase pe răzătoarea cu ochiuri mari, lapte, ouăle bătute, pă­trunjelul tocat şi piper după gust. Intinde-o peste aluat şi niveleaz-o.

Intinde aluatul rămas, unge-l cu unt şi taie-l fâşii. Aşază fâşiile peste umplutură, una lângă alta, şi coace plăcinta cir­ca 40 de minute în cuptorul încălzit la 190° C.

Las-o să se răcească şi serveşte-o tăiată bucăţi.

Plăcintă cu brânză

Plăcintă cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.