Placinta cu branza si ceapa verde

Printeaza

Placinta cu branza si ceapa verde din: faina, drojdie, ou, sare, zahar, branza de oaie, ceapa verde, ulei.

Placinta cu branza si ceapa verde

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză de oaie
  • 2 legături cozi de ceapă verde
  • ulei pentru copt

Mod de preparare:

Faci un aluat de plăcintă din făină, drojdie, zahăr, ou, sare şi puţină apă călduţă. Laşi maiaua să-şi dubleze volumul. Ames­teci brânza cu cozile de ceapă tăiate mărunt.

Pe planşeta presărată cu făină, împărţi aluatul în 10-12 bucăţi şi le întinzi rotund. Pui compoziţie de brânză şi frămânţi din nou bucăţile de aluat.

Le laşi 10-15 minute să mai crească, apoi jntinzi fie­care plăcintă rotund şi o prăjeşti în ulei fierbine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.