Plachie traditionala de crap

Printeaza

Plachie traditionala de crap din: crap, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, foi de dafin, cimbru, usturoi, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Plachie_traditionala_de_crap

  • 1 crap (aproximativ 2 kg)
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 400 ml sos de rosii
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele şi îl tai în bucăţi. Eu am folosit crap, însă se poate folosi orice fel de peşte. Aşezi peştele într-un vas cu puţin ulei şi îl dai la cuptor până se rumeneşte, pentru aproximativ 15 minute.

Intre timp, pregăteşti sosul. Tai ceapa solzişori şi o pui la călit împreună cu morcovul. După ce s-a aurit compoziţia, adaugi sosul de roşii, un pahar cu apă şi mirodeniile.

Laşi să fiarbă aproximativ 10 minute. Când sosul este gata, adaugi usturoiul tocat mărunt şi pătrunjelul, apoi torni sosul peste peşte.

Dai la cuptor până scade. Serveşti peştele cu mămăligă şi cu felii de lămâie.

Plachie traditionala de crap

Plachie_traditionala_de_crap

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.