Plachie de peste

Printeaza

Plachie de peste din: peste, ciuperci, ceapa, rosii, ardei grasi, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper, cimbru, boia.

Ingrediente:Plachie de peste

  • 3-4 peşti măricei
  • 1 cutie cu ciuperci
  • 2 cepe
  • 3 roşii
  • 2 ardei graşi
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa (rondele) împreună cu ardeii (felii) şi ciupercile (jumătăţi). Adaugă pasta de tomate, roşiile decojite, stinge cu vin şi condimentează din belşug cu sare, piper, cimbru, boia şi usturoi zdrobit. Lasă să fiarbă înăbuşit, la foc domol, cam 15 minute.

Răstoarnă legumele în vasul de lut. Presară pătrunjel, după care aşază peştele curăţat şi tăiat în bucăţi mari. Dă vasul la cuptor 20 de minute.

Serveşte fie cald, fie rece.

 

Plachie de peste

Plachie de peste

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.