Plachie de platica

Printeaza

Plachie de platica din: platica, ceapa, ulei, vin, rosii, patrunjel, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Plachie_de_platica

  • 500 g platica
  • 3 cepe
  • 100 ml ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • 300 g rosii decojite si tocate
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli şi îl condimentezi cu sare şi piper. Speli şi cureţi ceapa şi usturoiul, le toci mărunt şi le căleşti într-o tigaie în 50 ml ulei, cât să se înmoaie. Adaugi roşiile descojite şi tocate, cimbrul, sarea şi piperul, după gust, şi pui sosul într-o tavă termorezistentă, torni vi­nul alb şi uleiul rămas. Acum nu mai amesteci.

Pui peştele şi introduci plachia în cuptor, la foc mic, şi ţii până când sosul scade, iar peştele se rumeneşte uşor. După ce ai scos plachia din cuptor, o presari cu pătrunjel şi o decorezi cu feliute de lămâie.

Plachie de platica

Plachie_de_platica

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.