Plachie de peste

Printeaza

O reteta de plachie de peste din: fileuri de peste, ceapa, rosii, bulion, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, boia iute, cimbru, busuioc, piper si ulei.

Ingrediente:Plachie de peste

  • 4 bucati de burta de peste (sau fileuri)
  • 4-5 cepe uscate
  • 2-3 rosii
  • 4-5 linguri cu bulion
  • 200 ml vin alb sec/demisec
  • 3-4 felii de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper boabe
  • boia iute
  • 1 lingurita cu cimbru si busuioc macinate
  • piper macinat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai ceapa marunt si o pui la calit/inabusit, cu usturoiul fasii si un praf de sare, in doua linguri cu ulei. Cand s-a inmuiat, adaugi doua linguri cu bulion, piper, boia, condimentele uscate si jumatate din vin. Lasi 2-3 minute, amestecand.

Dai deoparte cand e gata, apoi speli, cureti, tai capul si coada pestelui, il tai pe burta si scoti sira. Il freci cu un pic de sare, il ungi apoi cu bulion pe toate partile. Pui o lingura cu ulei intr-o tava rezistenta la foc, torni ceapa cu bulion si pui deasupra pestele dat cu bulion. Adaugi foaia de dafin si piperul boabe.

Pui felii de lamaie si felii de rosie, torni o ceasca de apa, dai la cuptor la foc mic. Dupa 40 de minute, adaugi restul de vin si lasi zece minute la cuptor.

Plachie de peste

Plachie de peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.