Plachie de peşte călugăr

Printeaza

O reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde, rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Plachie de peşte călugăr

  • 800 g peşte-călugăr curăţat
  • 350 g fasolică verde
  • 800 g roşii de salată
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1,5 dl vin alb sec
  • 3 linguri de oţet de vin roşu
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute
  • 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi fasolica verde şi fierbeţi-oîn apă clocotită şi sărată timp de 8 minute. Scurgeţi-o şi tăiaţi tecile pe jumătate. Curăţaţi roşiile, spălaţi-le şi daţi-le în clocot 1 mintjt. Scurgeţi-le, decojiţi-le, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-le bucăţele.

încingeţi uleiul într-o tigaie încăpătoare, împreună cu usturoiul curăţat şi zdrobit, acele de rozmarin şi două treimi din pătrunjelul splat şi tocat, lăsându-l deoparte pe celălalt. Adăugaţi roşiile, dregeţi cu sare şi boia de ardei iute. Stropiţi cu vinul şi lăsaţi-l să se evapore, după care fierbeţi totul 10 minute, la foc potrivit.

Tăiaţi peştele în bucăţi de 3 cm, puneţi-leîn tigaie împreună cu faso­lica şi stropiţi cu oţetul. Fierbeţi 5 minute la foc; potrivit, întoarceţi uşor bucăţile cu o paletă şi încheiaţi prepararea după alte 5-7 minute de fierbere. Presăraţi pătrunjelul rămas şi serviţi plachia fierbinte ori călduţă.

Plachie de peşte călugăr

Plachie de peşte călugăr

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.