Plachie de peşte cu usturoi

Printeaza

O reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si sare de mare.

Ingrediente:Plachie de peşte cu usturoi

  • 1 kg peşte
  • 4 cepe
  • 1 pahar cu vin alb
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 cană cu suc de roşii
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele, taie-l în bucăţi şi condimentează-lcu un praf de sare. Separat, taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei cu trei linguri cu apă. Scoate ceapa şi pune-o într-un vas termorezistent. Deasupra, aşază bucăţile de peşte, usturoiul tăiat feliuţe şi foile de dafin.

Toarnă vinul şi lasă la cuptor, la foc moderat, până se pătrunde peştele. Spre final, toarnă sucul de roşii. Serveşte fierbinte, cu pătrunjel deasupra, alături de o porţie de mămăligă.

Plachie de peşte

Plachie de peşte cu usturoi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.