Plachie de crap cu mamaliga

Printeaza

Plachie de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare, piper, bors, patrunjel si apa.

Ingrediente:Plachie de crap

  • 1 crap de 1,5 kg
  • 5 linguri ulei
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei rosii (gogosari)
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 pahar bors
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pahar apa

 

Mod de preparare:

Tai bucăţi peştele, îl cureţi, îl speli şi îl sărezi, apoi îl laşi să stea 15-20 de minute. Ştergi apoi fiecare bucată cu un şervet uscat şi curat, dai fiecare bucată de peşte prin, făină şi le prăjeşti în ulei fierbinte pe ambele părţi.

In uleiul rămas de la prăjitul peştelui pui ceapa şi arde­iul. Când acestea s-au îngălbenit uşor, adaugi apa, borşul, bulionul, piperul, sarea şi bucăţile de peşte prăjit. Le dai la cuptor la foc mic şi laşi până scade sosul. Adaugi pătrunjelul tocat mărunt. Poţi servi plachia caldă sau rece, dar numai cu mămăligă.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Are cam multe oase crapul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.