Plachie de crap cu ardei iute si mamaliga

Printeaza

Plachie de crap cu ardei iute si mamaliga din: crap, rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, praz, ardei iute, frunze de dafin, ardei iute, vin, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel, malai.

Ingrediente:Plachie_de_crap_cu_ardei_iute_si_mamaliga

  • 4 bucati de crap
  • 5 rosii
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • 3 cepe
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • un fir de praz
  • un ardei iute mic
  • doua frunze de dafin
  • 300 ml vin alb sec
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • malai

 

Mod de preparare:

Bucăţile de crap se curăţă de solzi, se spală, se scurg de apă şi se condimentează. Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduc la rece 30 de minute. Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie felii potrivit de groase. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi rădăcina de pătrunjel tăiate julien, ceapa şi prazul, ardeiul gras, ardeiul iute şi ardeiul capia, tăiaţi felii subţiri.

Se călesc până încep să devină aurii, se adaugă roşiile tăiate rondele sau tăiate cubuleţe. Se condimentează, se adaugă frun¬zele de dafin, se fierb cinci minute şi se iau de pe foc. Se toarnă sosul într-o tavă, se presară usturoiul feliat şi pătrunjel tocat, se aşază deasupra bucăţile de peşte şi se apasă puţin ca să intre în sos.

Se toarnă deasupra vinul alb, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc circa 35-45 de minute.

Se serveste ca atare presarata cu patrunjel proaspat tocat si cu mamaliga.

Plachie de crap cu ardei iute si mamaliga

Plachie_de_crap_cu_ardei_iute_si_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.