Plachie de crap cu usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de plachie de crap din: crap, rosii, usturoi, ceapa, sare, piper, untdelemn, lamaie, pasta de tomate si un pahar de vin.

Ingrediente:Plachie de crap cu usturoi

  • un crap de aproximativ 1,5 kg
  • 4-5 roşii
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 3-4 cepe
  • sare
  • piper
  • untdelemn
  • o lămâie
  • o lingură de pastă de tomate
  • o jumătate de pahar de vin

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de intestine şi de branhii, apoi se spală în apă nu prea multă (se spune că peştele spălat în multă apă îşi pierde gustul). Roşiile şi usturoiul se curăţă şi se taie felii şi se umple cu ele burta peştelui (se păstrează una dintre roşii).

Ceapa se taie peştişori şi se căleşte foarte puţin în untdelemn, după care se aşterne pe fundul unui vas termorezistent. Peste aşternutul de ceapă se aşază peştele, care se decorează cu felii de roşii şi de lămâie.

Pasta de tomate se subţiază cu apă şi se stropeşte peştele cu ea. Se toarnă deasupra şi vinul, după care se pune vasul la cuptor, la foc potrivit, timp de 15-20 de minute sau chiar mai mult, după grosimea peştelui (cam 4-5 minute pentru fiecare centimentru din grosimea lui).

Se verifică din când în când, pentru ca peştele să nu se ardă, stropind cu zeama din vas.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.