Plachie bucovineană
PrinteazaPlachie bucovineană
- 800 g crap
- 500 ml suc de roşii
- 3 cepe
- 300 g hribi uscaţi
- 3 căţei de usturoi
- 200 g margarină
- 100 ml vin roşu
- sare
- piper
- cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri pastă de ardei
Mod de preparare:
Cureţi crapul, îl speli şi-l tai bucăţi, cureţi şi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în margarina topită împreună cu pasta de ardei.
Adaugi apoi bucăţile de peşte şi după câteva minute şi hribii umflaţi şi scurşi de apă. Stingi cu vinul şi sucul de roşii, pui sare, piper şi cimbru după gust şi dai plachia la cuptor, la foc potrivit.
Când mâncarea e aproape gata, adaugi usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat şi mai laşi la cuptor încă 10 minute.
Plachie bucovineană
Poftă bună!