Plachie bucovineană

Printeaza

Plachie bucovineană

Ingrediente:Plachie bucovineana

  • 800 g crap
  • 500 ml suc de roşii
  • 3 cepe
  • 300 g hribi uscaţi
  • 3 căţei de ustu­roi
  • 200 g margarină
  • 100 ml vin roşu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri pastă de ardei

 

Mod de preparare:

Cureţi crapul, îl speli şi-l tai bucăţi, cureţi şi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în margarina to­pită împreună cu pasta de ardei.

Adaugi apoi bucăţile de peşte şi după câteva minute şi hribii umflaţi şi scurşi de apă. Stingi cu vinul şi sucul de roşii, pui sare, piper şi cimbru după gust şi dai plachia la cuptor, la foc potrivit.

Când mâncarea e aproape gata, adaugi usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat şi mai laşi la cuptor încă 10 minute.

Plachie bucovineană

Plachie bucovineana

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.