Pizza turcească

Printeaza

Pizza turcească din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata, ulei de masline, sare, chimen, scortisoara, rosii si ceapa.

Ingrediente:Pizza_turceasca

pentru blat:

  • 225 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 2 linguri ulei de masline

pentru topping:

  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 350 g carne tocata (de miel sau de vita)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 praf scortisoara
  • 300 g rosii
  • 2 cepe frantuzesti

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din ingredientele menţionate şi 100 ml apă călduţă; se lasă la crescut 1 oră, acoperit. 2 Se încinge cuptorul la 220°C.

Carnea tocată se prăjeşte într-o lingură de ulei încins; se prăjesc tot acolo ceapa şi usturoiul tocate. Se condimentează cu sare, chimen şi scorţişoară. Se taie felii roşiile şi ceapa franţuzească.

Se mai frământă aluatul o dată, se împarte în 4 şi din fiecare porţie se întinde câte o foaie ovală. Se formează o margine.

Se repartizează deasupra carnea tocată, roşiile şi ceapa franţuzească; se stropesc pizzele cu ulei şi se coc 20 min.

Pizza turcească

Pizza_turceasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.