Pizza cu sunca

Printeaza

O reteta de Pizza cu sunca din: faina, drojdie, sare, zahar, jambon, parmezan, cimbru, ulei de masline si frunze de busuioc.

Ingrediente:Pizza cu sunca

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 1 pachetel de drojdie uscate
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar

pentru topping:

  • 200 g jambon uscat
  • 200 g parmezan ras
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 lingurita ulei de masline
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron mai mare, i se face un gol la mijloc şi se pun apoi drojdia, sarea şi zahărul. Se adaugă apa călduţă, se amestecă uşor şi se acoperă vasul cu o folie de plastic.

Se lasă aşa vreme de 10 minute, timp în care ar trebui ca la suprafaţa amestecului să apară o spumă închisă la culoare. Apoi se înlătură filmul şi se frământă până ce aluatul nu se mai lipeşte.

Se toarnă 1/2 linguriţă de ulei, se frământă din nou şi apoi se lasă să crească o oră, acoperit cu un şervet umed, într-un loc cald.

Pe masa înfăinată se întinde aluatul, care se împarte în patru. Vor ieşi patru pizza.

Tava de copt se unge cu puţin ulei de măsline, se aşază fiecare foaie de aluat şi apoi se umple cu parmezan sau mozzarela şi jambon uscat. Se stropeşte uşor cu ulei şi se presară cimbru uscat.

Se dă la copt pentru 15-20 de minute. Se servesc cu busuioc proaspăt presărat deasupra, după ce le scoţi din cuptor.

Pizza cu sunca

Pizza cu sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.