Pizza cu sunca si pesto de spanac

Printeaza

Pizza cu sunca si pesto de spanac din: faina, apa calduta, drojdie, sare, spanac congelat, usturoi, piper, nuci, branza pecorino rasa, zeama de lamaie, ulei de masline, busuioc, sunca de Praga, telemea, cubulete de rosii.

Pizza_cu_sunca_si_pesto_de_spanac

Ingrediente:

  • 2 câni făină
  • 3/4 cană apă călduţă
  • 20 g drojdie proaspătă sau 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 1/2 lingurita sare

Pentru pesto:

  • 125 g spanac congelat
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
  • 50 g nuci
  • 75 g branza pecorino rasa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc uscat sau verde

Pentru topping:

  • 200 g sunca de Praga
  • 200 g telemea
  • 200 g cubulete de rosii, din conserva

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia in apa calduta, iar dupa ce a crescut 10-15 minute, la cald, o amesteci impreuna cu faina si sarea. Framanti un aluat omogen, care nu se mai lipeste de vas si de maini.

Il presari cu putina faina, il acoperi cu un servet si il lasi sa creasca 1 ora, la loc calduta. Pentru pesto, prajesti putin nucile in tigaia wok.

Calesti in 2 linguri ulei usturoiul tocat marunt, pui spanacul si amesteci pana se formeaza o pasta omogena.

O lasi sa se raceasca si o pasezi cu mixerul vertical, adaugand busuiocul, branza pecorino rasa, zeama de lamaie, uleiul de masline ramas, sare si piper dupa gust.

Imparfi aluatul in 2 parti egale, pe care le intinzi cu mana unsa cu ulei, pe hartie de copt, de la mijloc catre margini. Amesteci 2 linguri cu varf de pesto cu rosiile din conserva.

Ungi blaturile de pizza cu amestec, in strat generos. Pui deasupra fasii de sunca si cubulete de telemea. Coci fiecare pizza pentru 20-25 de minute, la foc mediu, pana cand blatul devine crocant.

Lasi putin sa se racoreasca, dupa care portionezi pizza si o oferi celor dragi, sositi la masa de seara, fie ca sunt cei ai casei, fie ca e vorba despre prieteni.

Pizza cu sunca si pesto de spanac

Pizza_cu_sunca_si_pesto_de_spanac

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pizza asta pare interesanta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.