Pizza picanta cu topping abundent de branza

Printeaza

Pizza picanta cu topping abundent de branza

Ingrediente

– pentru aluat:

  • 450 g făină
  • 50 g gris
  • 30 g drojdie
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 12-13 linguri ulei de măsline.

Pentru topping:

  • 250 g mozzarella
  • 400 g roşii la cutie
  • 2 linguri pastă de roşii
  • sare, piper
  • 4 linguri parmezan ras
  • 3 linguri ulei de măsline cu busuioc
  • 100 g salam felii

Preparare:

Frământaţi ingredientele pentru aluat cu 220 ml apă călduţă. Acoperiţi aluatul şi păstraţi-l la un loc cald până creşte.Tăiaţi mozzarella felii rotunde. Frământaţi aluatul, împărţiţi-l în 4 şi întindeţi-l.

Aşezaţi cele 4 bucăţi în tăvi tapetate cu hârtie pentru copt, ridicând marginile aluatului. Amestecaţi roşiile cu sarea şi piperul şi aşezaţi-le peste blaturile de pizza. Aşezaţi feliile de mozzarella şi presăraţi parmezanul, apoi stropiţi totul cu ulei de măsline. Lăsaţi pizzele să crească circa 15 minute, încingeţi cuptorul la 225°C.

Coaceţi pizza circa 25 minute. Cu circa 4 minute înainte de a le scoate din cuptor, puneţi şi feliile de salam. Dacă doriţi, ornaţi cu busuioc.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta asta de pizza si nu a fost greu de preparat. Eu am folosit salam chorizo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.