Pizza multicoloră

Printeaza

Pizza multicoloră

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci
  • doi ardei capia
  • 100 g porumb
  • praz
  • o conopidă
  • 600 g făină
  • 175 ml apă
  • 50 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 7 g drojdie
  • zahăr tos
  • sare
  • sos de roşii
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • două linguri de ulei de măsline

Preparare:

lntr-un bol se pun apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos şi drojdia. Se amestecă, se lasă să se dizolve, apoi se mai amestecă bine cu untul topit şi răcit, sarea şi făina. Se frământă până când rezultă un aluat omogen, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute la loc cald.

Se împarte aluatul în patru bucăţi, se întind sub formă de cerc şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se ung cu sosul de roşii, se presară o jumătate de fir de praz tăiat în rondele şi ciupercile feliate.

Se aşază din loc în loc felii de ardei capia, se presară boabele de porumb şi busuiocul, apoi se aşază bucăţele de conopidă romanesco, care a fost fiartă în prealabil. Se presară piper şi caşcaval ras, se introduce în cuptor şi se coace timp de 30 de minute la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.