Pizza Marinara

Printeaza

O reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente: Pizza Marinara

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 200 g roşii decojite
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza. Pasează roşiile şi condimentează-le cu sare şi piper râşnit, după gust. Intinde aluatul pe planşeta presărată cu faină şi decu­pează din el 4 discuri cu diametrul de 22-24 cm. Pune în centrul fiecăruia câte puţină pastă de roşii şi întinde-o pe toată suprafaţa cu ajutorul unei linguri, lăsând o margine de circa 1 cm.

Stropeşte-le cu puţin ulei, insistând mai ales pe mar­gini. Spală şi toacă pătrunjelul. Curăţă usturoiul şi taie-1 feliuţe foarte subţiri. Presară pizzele cu jumătate din cantitatea de pătrunjel şi din lamelele de usturoi.

Coace-le circa 15 minute la 220° C, apoi presară-le cu restul de pătrunjel şi usturoi. Dă-le din nou la cuptor pentru încă 10 minute şi serveşte-le fierbinţi.

Pizza Marinara

Pizza Marinara

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.