Pizza pe mamaliga

Printeaza

O reteta de pizza pe mamaliga din: malai, cascaval, ulei de masline, ceapa rosie, castravete, ciuperci, rosii, mozzarella, sos pesto, salata verde, sare si piper.

Ingrediente:Pizza pe mamaliga

  • 250g mălai
  • 50g caşcaval ras
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie tăiată solzişori
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 castravete tăiat fâşii
  • 100 g ciuperci Champignon tăiate
  • 4 roşii coapte tăiate felii
  • 100g Mozzarella tăiată felii subţiri
  • 10 ml sos Pesto
  • 1 salată verde, pentru servit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregăteşte o mămăligă mai moale, în care adaugă şi caşcavalul ras. întinde mămăliga într-o tavă circulară şi las-o 15 minute să se întărească. între timp încinge cuptorul la treapta a IV-a (180° C).

Incinge uleiul într-o tigaie mare, în care căleşte ceapa 5 minute, la foc mic. Adaugă usturoiul şi castravetele şi căleşte-le încă 2 minute. Adaugă sare, piper.

Pune legumele din tigaie peste mămăligă. Presară ciupercile şi roşiile, împreună cu Mozzarella şi sosul Pesto şi dă tava la cuptor 10 de minute, până s-a topit brânza.

Serveşte această pizza tăiată triunghiuri cu salată verde.

Pizza pe mamaliga

Pizza pe mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.