Pizza la tigaie

Printeaza

Pizza la tigaie din: faina, pesto, mozzarella, rosii uscate.

Ingrediente: Pizza_la_tigaie

  • 300gr faina pentru aluat de pizza
  • 1 lingură de pesto sau pastă de măsline
  • 125g de mozzarella, feliată subţire
  • 4-6 roşii uscate, tocate grosier

 

 

 

Mod de preparare:

Prepară amestecul pentru pizza conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune aluatul într-un bol, acoperă-l cu un prosop uscat şi lasă-l într-un loc călduros pentru a dospi 1 oră sau până când îşi dublează dimensiunile.

Imparte-l în două şi întinde fiecare jumătate cu un sucitor sau cu mâna, pe o suprafaţă presărată cu făină, până când obţii un disc de 20-23cm (în funcţie de diametrul tigăii pe care o ai), întinde pe un disc sosul pesto, lăsând o bordură de 2cm pe margini, apoi aşază mozzarella şi roşiile uscate. Acoperă cu celălalt disc de aluat şi apasă pe margini pentru a sigila în interior umplutura.

Incinge tigaia, pune în ea plăcinta şi găteşte-o la foc mic 10 minute. Intoarce-o cu ajutorul unei farfurii, apoi găteşte-o pe partea cealaltă alte 10 minute, până când se rumeneşte. Las-o să se răcească 10 minute, apoi tai-o în sferturi.

Pizza la tigaie

Pizza_la_tigaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.