Pizza la tigaie
PrinteazaPizza la tigaie din: faina, pesto, mozzarella, rosii uscate.
- 300gr faina pentru aluat de pizza
- 1 lingură de pesto sau pastă de măsline
- 125g de mozzarella, feliată subţire
- 4-6 roşii uscate, tocate grosier
Mod de preparare:
Prepară amestecul pentru pizza conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune aluatul într-un bol, acoperă-l cu un prosop uscat şi lasă-l într-un loc călduros pentru a dospi 1 oră sau până când îşi dublează dimensiunile.
Imparte-l în două şi întinde fiecare jumătate cu un sucitor sau cu mâna, pe o suprafaţă presărată cu făină, până când obţii un disc de 20-23cm (în funcţie de diametrul tigăii pe care o ai), întinde pe un disc sosul pesto, lăsând o bordură de 2cm pe margini, apoi aşază mozzarella şi roşiile uscate. Acoperă cu celălalt disc de aluat şi apasă pe margini pentru a sigila în interior umplutura.
Incinge tigaia, pune în ea plăcinta şi găteşte-o la foc mic 10 minute. Intoarce-o cu ajutorul unei farfurii, apoi găteşte-o pe partea cealaltă alte 10 minute, până când se rumeneşte. Las-o să se răcească 10 minute, apoi tai-o în sferturi.
Pizza la tigaie
Pofta buna!