Pizza Hawaiana cu ananas
PrinteazaPizza Hawaiana cu ananas din: făină, sare, apa, drojdie proaspata, zahar, ulei, sos de rosii, sunca ananas.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- un praf sare
- 150 ml + 3 linguri apă
- 15 g drojdie proaspătă
- un praf zahăr
- 2 linguri ulei
Pentru garnitură:
- sos de roşii
- 200 g şuncă
- 6-8 rondele ananas
Mod de preparare:
In cele trei linguri de apă caldă se desface drojdia şi se lasă 20 de minute să acţioneze. Intr-un vas, se amestecă făina, sarea, zahărul, uleiul şi maiaua de drojdie. Se adaugă progresiv cei 150 ml apă, amestecând continuu.
Se frământă până ce se desprinde de pereţii vasului şi se lasă o oră la crescut. Se întinde apoi aluatul pe masa presărată cu făină, se transferă în tava de copt uşor unsă cu ulei, se unge cu sos de roşii, se aşază şunca tăiată şi rondelele de ananas bine scurse. Se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Pizza Hawaiana cu ananas
Pofta buna!