Pizza cu sparanghel, prosciutto si ricotta

Printeaza

Pizza cu sparanghel, prosciutto si ricotta din: drojdie, zahar, ulei, sare, faina, smantana, oua, usturoi, sare, piper, spranghel, rosii, ricotta, parmezan, prosciutto crudo.

Ingrediente:Pizza_cu_sparanghel_prosciutto_si_ricotta

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 500 g faina

umplutura:

  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 g sparanghel
  • 200 g rosii
  • 200 g ricotta sau urda dulce
  • 50 g parmezan ras
  • 100 g prosciutto crudo

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se aşază drojdia şi zahărul şi se adaugă 1 ceaşcă de apă călduţă; se amestecă şi se lasă să crească la căldură cca 10 min.

Apoi se adaugă ulei, sare şi jumătate din cantitatea de făi­nă; se amestecă folosind o lingură de lemn.

Se frământă apoi adăugând restul de făină; se modelează o bilă de aluat şi se aşază într-un castron uns cu ulei.

Se aco­peră cu un prosop textil. Se lasă să creas­că aluatul 1 oră, până ce îşi dublează volu­mul.

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se ames­tecă smântână cu ouă şi usturoiul pisat; se sărează şi se piperează.

Se împarte alua­tul în 2 şi se întind cu sucitorul 2 blaturi rotunde de pizza, pe planşeta tapetată cu făină.

Se aşază pe 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se ung cu jumătate din cantita­tea de sos de smântână.

Se lasă să mai crească cca 10 min.

Se spală sparanghelul şi se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare.

Se dă apă în clocot într-o oală mare şi se introduc tijele de sparanghel; se lasă să fiarbă cca 4 min. Se strecoară şi se trec tijele prin jet de apă rece. Se taie în două tijele. Se taie jumătăţi roşiile.

Pe blaturile de pizza se repartizează bucăţi de sparanghel, roşii şi ricotta. Se încinge cuptorul şi se coc cca 20 min.

Se scot pizzele din cuptor şi se presară deasupra parmezan; se garnisesc cu felii de prosciutto crudo şi se mai coc 5 min.

Pizza cu sparanghel, prosciutto si ricotta

Pizza_cu_sparanghel_prosciutto_si_ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.