Pizza cu sos de rosii

Printeaza

Pizza cu sos de rosii din: faina, apa, ulei, drojdie, sare, sunca de Praga, rosie, suc de rosii, cascaval, masline, busuioc.

Ingrediente:Pizza cu sos de rosii

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 170 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 2 g drojdie
  • sare

Pentru umplutură:

  • 4 felii şuncă de Praga
  • 1 roşie
  • 50 ml suc de roşii
  • 50 g caşcaval
  • măsline
  • busuioc

 

Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi sarea şi uleiul. Incorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.

Ungi aluatul cu ulei şi-l laşi la crescut 2-3 ore, după care-l dai la frigider peste noapte.

A doua zi, îl întinzi într-o foaie nu foarte subţire, torni sucul de roşii, pui caşcavalul ras, feliile de şuncă, roşia tăiată rondele şi măslinele feliate.

Dai pizza la cuptor până când se rumeneşte, după care presari frunze de busuioc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.